torstai 8. joulukuuta 2011

♥ Vili 13 v. ♥

♥ Vili (Jettyspoof's Filou) viettää huomenna perjantaina 13 v. synttäreitä.♥
Vili syntyi 9.12.1998. Olin silloin opiskelemassa Savonlinnassa ja juuri lähdössä kouluun, kun Nea soitti pentueen syntyneen. Olimme ajattelleet urospentua ja meille valinta oli helppo. Pentuja syntyi 1 uros ja 5 narttua.

Vili oli nuorempana kyllä melkoinen vilperi. Muistan sanoneeni, että tämä koira rauhottuu vasta haudassa. No, ehkä sen verran on otettava sanoja takaisin, että on Vili nyt jo vähän rauhoittunut ;-)

Vili ei ulkomuodollisesti ole täydellinen snautseri, mutta kun näyttelykärpänen puraisi, niin näyttelyissäkin tuli käytyä. Moni paikka ja kokemus olisi jäänyt väliin ilman näyttelymatkoja. Menestystä ei aina tullut, mutta tuttuja sitäkin enemmän. Tai tulihan niitä muutamia titteleitäkin (niistähän sitä kuitenkin haaveiltiin) C.I.B & FI & EE & LV & LT & RU MVA & JV-99 & EEV-03 & LVV-06.

Vili on ollut loistava kotikoira. Se on ollut sopeutuvainen kaveri. Ensimmäiset pari vuotta Vili reissasi miun mukana Imatra-Savonlinna väliä asuen useammassa eri asunnossa. Myöhemmin sitten Vili sopeutui hyvin muihin koiriimme ja lapsiin. Kaiken kaikkiaan loistokaveri.

Vili on saanut olla suht terveenä. Ikinä sillä ei ole ollut esim. korvatulehdusta. Muutamia paikkailuja jouduttiin tekemään kun joskus Elmon kanssa tuli "pikku rähinää". Vanhemmalla iällä Vilillä on kynsi muutaman kerran tulehtunut. Ensimmäisillä kerroilla pelotti, että kyse oli vakavammastakin jutusta. Mutta antibioottikuureilla on niistäkin selvitty. Hyvä osoitus Vilin kunnosta on elokuussa syntyneet 9 pentua. Veteraani näytti että kuntoa riittää vielä vaikka mihin!

13 vuotta on jo miusta kunnioitettava ikä. Mutta ikävä tosiasia on, että yhteistä elämää on enemmän takana kuin edessä. Mutta emme murehdi vielä tulevaa vaan iloitsemme jokaisesta yhteisestä päivästä jonka saamme viettää yhdessä. Vili on meidän ilonamme niin kauan kuin pilke silmäkulmassa säilyy.

Oikein paljon onnea kaikille Jettyspoof's F-pentueen jäljellä oleville siskoille!

♥ Vili ♥

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti